Kérdéseket ide írhatsz:
info@itmp.hu
Az Infotanár Mentor Programról

Az Infotanár Mentor Program magánszemélyek kezdeményezése. A piacon dolgozó szakemberekben akkor fogalmazódott meg a program ötlete, amikor megkeresték őket informatikai szakközépiskolában dolgozó tanárok, számos problémával, és segítséget kérve. Belátva, hogy a probléma óriási és hogy az állam nem tud elég gyorsan reagálni sem a piaci kihívásokra, sem az oktatás számos területén előkerülő egyéb problémákra, elhatározták, hogy amit lehet, megtesznek maguk.

Ennek nyomán született meg a gondolat, hogy a tanárokat össze kellene kötni direktben a cégekkel, illetve, hogy indítani kellene különféle programokat, melyek segítik a helyzet megoldását.

Az egyik ilyen program, az Így neveld az infósodat! Meetup, itt informatika tanárok jönnek össze egymásnak módszertani segítséget nyújtva az új kerettanterv megemésztéséhez, felkészüléshez. Konkrét óravázlatok, tanítási segédanyagok és mindenféle tudásmegosztás kerül terítékre. Ezen kívül a szervezők és támogatók mindig hoznak a piacról előadót (leginkább szoftverfejlesztő cégek munkatársait), akik bemutatják, hogy hogyan is néz ki náluk a szoftverfejlesztés, vagy egy-egy szakmai témát tárnak fel, illetve mutatnak be eszközöket. Ide itt lehet jelentkezni:
https://www.meetup.com/Igy-neveld-az-infosodat/

A kezdeményezés mögé összeállt csapat a HTTP Alapítvány, az IVSZ oktatási tagozata, a Mimox Kft. és a BGSZC Katona József Szakgimnáziumának informatika szakos tanárai, illetve számos cég munkatársa, akik fontosnak tartják a magyar informatikaoktatás javítását. (Civilként, szabadidejükben, azaz nem áll a program mögött hivatalos támogató vagy egyesület. Munkánkat önkéntesen végezzük.)

Szervezési segítséget és ötleteket elfogadunk, illetve örülünk esetleges szponzoroknak a Meetupok megszervezéséhez!

Köszönünk minden támogatást!

Az Infotanár Mentor Program csapata